חקר המזון
חקר המזון מביא היבט חדש ושונה על נושא המזון שהאדם אוכל. חקר המזון מלמד את האדם להכיר את עצמו ולדעת להתאים את האוכל הנכון לו, כך שתהליך השמנה לא יתחיל להיווצר. חקר המזון מלמד איך להתאים את האוכל בכל יום לפי מה שאנחנו הולכים לעשות באותו יום ולפי האופי האישי. חקר המזון נותן גם אפשרות להורדה במשקל דרך התאמה נכונה של האוכל.

אחד הדברים שחקר המזון זיהה אצל בני האדם זאת סטייה גדולה בחישוב ערכי האנרגיה (קלוריות) שנמצאים באוכל, וזאת גם אחת הסיבות שלא מצליחים לרדת במשקל. אם הערך הקלורי בטבלאות אינו נכון ונוטה כלפי מטה ואנחנו מחשבים לפיהן את כמות הקלוריות, אז איך נרד במשקל? חקר המזון מביא לנו את היכולת לשלוט בחיינו דרך תזונה נכונה, איך לנצל את המזון הנכון כדי להצליח בבחינות, לעשות ספורט, ולאכול בצורה נכונה המותאמת לכל אחד.

בספר "האוכל שאנו אוכלים" מרוכז כל המידע על התאמת סוגי האוכל השונים לכל אדם בצורה אינדיבידואלית, מה מתאים יותר, ממה להימנע, מה מוסיף יותר אנרגיה, מה פחות, איזה אוכל נותן אנרגיה מהירה ואיזה אוכל נותן אנרגיה איטית.