מודעות סביבתית

מיידעי המודעות הסביבתית מנסים לפקוח את עיני האנושות ומסבירים איך הסביבה היום נהפכה לאויב הגדול של האנושות כמו שהגולם קם על יוצרו. האנושות היום חיה בסביבה עוינת לבריאותה. זה מתחיל בכלי המטבח, צורת הבישול בכלים שונים אריזות המזון במרכולים, ממשיך בהתנהלות היגיינית הכוללת שימוש בחומרי ניקוי שונים, ובאמצעי רחצה שונים, רחצת תינוקות, תפרחות חיתולים, קוסמטיקה, ממשיך באיכות המים, בשיטת הזרמת המים לבתים, סוגי התאורה ומכשירי החשמל בבתים ובמרחב האורבני, אכסון של בגדים ונעליים בארונות, הרכבי הבגדים השונים, פינוי האשפה מהבתים, הקניונים שמבקרים בהם, המדרכות והכיכרות, גשרים לתחבורה ולהולכי רגל, הליכה ברחובות העיר, רכבות, מכוניות, מטוסים, שדות תעופה, מרחבים בין בערים.

המודעות הסביבתית לא באה להחזיר את האנושות לתקופות עתיקות כי לא ניתן לחזור אחורה מההתפתחות והקידמה, אבל דרך התנהלות נכונה בתוך מסגרת הסביבה העוינת ניתן להקטין ולמזער את הנזקים המצטברים ולצמצם את השפעות הקרינה על הבריאות. לא ניתן לבטל את תוצרי ההתפתחות והקידמה, אבל עם מודעות סביבתית נכונה ניתן לחיות חיים בריאים יותר, מלאי אנרגיה, ולהיות פחות חשופים למחלות, ולחוסר אנרגטי.
שני ספרים אחד "נוחות מול בריאות" והשני "החיים במרחב עוין" מרכזים את כל המידע שהתקבל מהמודעות הסביבתית על כל ההשפעה של כלים, חפצים, עולם הקוסמטיקה וההיגיינה, השפעות שדות אלקטרומגנטיים, כלי מטבח, כלים חשמליים, ביגוד, ועוד ועוד, על חיי האדם.